Alus darītava Zoltners.
Oriģinālas alus šķirnes, ideālas baudīšanai kopā ar ēdienu.
Pašu radītas, no grauda līdz kausam.

Alus darītava Zoltners ir divdesmit gadu garumā izlolots sapnis. Tas ir mūsu dzimtas vārds, tāpēc brūvēšana ir goda lieta –
tā, lai šo alu vienmēr ar lepnumu varētu celt arī savā galdā.

Zemgalē nav pieņemts lietas sasteigt, graudi nobriest lēnām. Arī Zoltners ir radīts, lai to baudītu nesteidzīgi. Kopā ar labu
ēdienu un sarunām – izgaršojot katru malku. Mūsu piedāvātās alus šķirnes niansēti papildina gan gaļas, gan zivju ēdienus,
radot veselīgu izaicinājumu vīnam.

Zoltners ir alus, kas sakņojas mūsu novada būtībā. Spirdzinoša vēja, leknas labības un auglīgas zemes kopdarba rezultāts, kas
nu izgaršojams trīs šķirnēs, par kurām liekam savu vārdu ķīlā – Zoltners Vieglais, Oriģinālais un Tumšais alus. Tagad pieejams arī
dažos no labākajiem Rīgas restorāniem.

Alus šķirnes.
Vieglais, Oriģinālais un Tumšais – katrs atradīs
piemērotāko garšu savai gaumei.

Vieglais

Spirdzinošs un gaišs – ar vieglu, tīru un svaigu garšu. Nedaudz rūgtens, bez izteiktas pēcgaršas. Biezas putas, labības dzeltena krāsa, godīgs apiņu aromāts. Blīvums – 11%, alkohola saturs 4,2% no tilpuma.

Oriģinālais

Lekns un patiess – ar bagātu, tumīgu, iesalainu garšu. Sajūtamas saldeni skābenas nianses un harmonizējošs apiņu rūgtums. Biezas putas, tumša dzintara nokrāsa, iesalains aromāts ar nelielu karameles akcentu. Blīvums – 13%, alkohola saturs 5,3% no tilpuma.

Tumšais

Gruntīgs un pamatīgs – ar bagātu, tumīgu, iesalainu garšu. Sajūtama rupjmaize ar saldeni skābenām niansēm un tikko jaušamu harmonizējošu apiņu rūgtumu. Biezas putas, tumša dzintara un kastaņu nokrāsa, iesalains aromāts ar nelielu karameles un maizes piedevu. Blīvums – 15%, alkohola saturs 5,7% no tilpuma.

Tā kā Zoltners alus izcili sader kopā ar dažādiem ēdieniem, mūsu šefpavārs ir sagatavojis dažus ieteikumus.

Vieglais iesakāms pie zivs un putna gaļas ēdieniem, sevišķi patīkama garšas kombinācija būs izbaudāma ar Pavasara cāli, kā arī kopā ar jūras foreli– izjūtot tumīgu, maigu, saldenu pēcgaršu. Oriģinālais labi saderēs ar liellopa gaļas ēdieniem –  sevišķi liellopa vaigiem, ko papildina graudu sinepes un timiāna garšas nots, izbaudot savstarpēju garšas līdzsvaru, un saldu pēcgaršu. Savukārt Tumšo šefpavārs iesaka baudīt ar jēra un liellopa gaļas ēdieniem, it sevišķi – steiku, kopā izveidojot atsvaidzinošu un vienam otru papildinošu garšu kombināciju. Ļoti labi sader arī kopā ar uzkodām – zaļumu grauzdiņiem, sieriem , izjūtot saldeni pikantas pēcgaršas nianses.

Šīs ir tikai dažas idejas, iedvesmai. Uzskatām, ka vienmēr paliek iespēja arī eksperimentiem un jaunu garšas kombināciju atklāšanai. Un darām visu, lai Zoltners savu daļu šajā procesā veiktu godam.

Process.
Ūdens, iesals, apiņi un raugs. Viss.

Alus darīšanas process ilgst ne mazāk kā 30 dienas, to rūpīgi uzmana un pārbauda mūsu meistare Ilona Dabiņa-Bicka. Dzēriens tiek brūvēts tikai no ūdens, iesala, apiņiem un rauga. Rezultātā iegūstot viegli baudāmu lager tipa alu, kas brūvēts pēc klasiskās lager alus tehnoloģijas, ievērojot Vācijas “tīrības likumu”. Visas mūsu alus šķirnes ir nefiltrētas un nepasterizētas, kas tām piešķir vidēji biezu, izteiktu tekstūru un sabalansētu garšu. Lūk, procesa shēma:

Zoltners Alus Ražošanas Process
Bāriem un restorāniem.
Pārāk labs, lai to paturētu tikai pie mums.
Zoltners ir gatavs doties pasaulē.

Zoltners Oriģinālais šobrīd ir mūsu iecienītākā šķirne, tādēļ to piedāvājam 30 litru KEG mucās bāriem, restorāniem, kafejnīcām un arī vienkārši alus mīļiem, kas vēlas to baudīt paši un cienāt savus viesus.

Vietas, kur iegādāties Zoltners alu